Kaupunkijuhannus

Juhannuksen säästä luvattiin epävakaista, joten kaupunkijuhannus sopi mainiosti. Kaupunkikohde oli Kuopio ja sen lähiympäristö.

Kuopion satamasta löytyy Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) ja Kuopion kaupungin perustama kiviasetelma, joka esittelee karbonatiitti-glimmeriittikivilohkareita. Matkustajasatamasta löytyy monia erivärisiä rakennuskivimateriaaleja, jotka ovat peräisin eri puolilta Suomen kallioperää. GTK:n lohkareasetelman ympärillä on ainakin kahdenväristä noppakiveä ja harmaata nupukiveä. Asetelman lohkareista löytyy vaaleanvihreätä, valkoista ja mustaa. Lisäksi parkkipaikan ja lohkareasetelman välissä on viherpenkki, jossa on mukulakiviä eri väreissään. Aamutuimaan auringon jo mukavasti lämmittäessä oli oikein rauhallista pyöräillä majapaikkamme tarjoamilla polkupyörillä tutkimaan tätä geokohdetta.



Kolmipäiväisen retkemme aikana patikoimme miehen kanssa tällä kertaa Hiltulanlahden, Kuuselan, Huuhanmäen, Sammalniemen ja Kylmäniemen alueille. Lauantaipäivä oli sopivan tyyni ja lämmin pienelle melontaretkelle Pölläkänsalmen alueella. Monien pikkusaarten reunamilla erotti selvästi miten vesi on ollut huomattavan korkealla tänä keväänä.



Kokonaisuutena reissu oli mainio ja kiintopisteenä majapaikkamme hotelli Scandicissa kerrassaan täydellinen tällaiselle minilomalle geokätköilyn merkeissä.



"Parempi olla pieni ja valaista kuin iso ja varjostaa" -Anita Tiikasalo-

Kommentit

Suositut tekstit